home/nieuws/nieuwsberichten/Maastrichtse gemeenteraad behandelt bestemmingsplan tram in februari

Maastrichtse gemeenteraad behandelt bestemmingsplan tram in februari

17 januari, 2018

Om de tram te laten rijden op Nederlands grondgebied is onder andere een nieuw bestemmingsplan langs het tracé in Maastricht nodig. Dit nieuwe bestemmingsplan zorgt er voor dat de circa 3,8 kilometer tramverbinding op Nederlands grondgebied juridisch en planologisch wordt vastgelegd.

In februari in de gemeenteraad

De Maastrichtse gemeenteraad behandelt de komende periode twee keer het bestemmingsplan. Op dinsdag 6 februari vanaf 17.00 uur wordt het bestemmingsplan in een inspreek- en raadsronde besproken. De definitieve besluitvorming over het bestemmingsplan vindt drie weken later plaats in de raadsvergadering van dinsdag 27 februari. Die vergadering start om 20.30 uur.

Publiek toegankelijk

Beide bijeenkomsten zijn publiek toegankelijk en vinden plaats in de raadzaal Mosae Forum van de gemeente Maastricht, ingang via de Gubbelstraat. De raadsvergadering van 27 februari wordt ook live uitgezonden via internet.

Over de tram in Maastricht

De tramverbinding in Nederland loopt straks vanaf de Belgisch-Nederlandse grens bij Lanaken tot aan het centrum van Maastricht. Er zijn twee haltes gepland: een tussenhalte bij Sphinxkwartier aan de Boschstraat en een eindhalte in de binnenstad bij Mosae Forum.

Veel meer dan een tram voor Limburg

Spartacus komt eraan