home/nieuws/nieuwsberichten/Beveiligen overwegen in Diepenbeek van start

Beveiligen overwegen in Diepenbeek van start

05 februari, 2020

Spoorbeheerder Infrabel is in Diepenbeek gestart met de werken  voor het beveiligen van 7 overwegen.  Dat is een belangrijke stap in de realisatie van de sneltramverbinding tussen Hasselt en Maastricht.  De tramlijn loopt namelijk deels parallel met spoorlijn 34 en krijgt in Diepenbeek een halte op de Campus en een tweede halte vlakbij het treinstation. De tram passeert op haar traject 5 van de 7 overwegen op Diepenbeeks grondgebied en heeft alle baat bij het beveiligen van deze overwegen.   Het gaat om een gezamenlijk project van Infrabel, De Lijn, Het Vlaams Gewest, de gemeente Diepenbeek en NMBS.

Op 5 februari  2020 kregen de buurtbewoners uitleg over het project en de werken tijdens een infomarkt. Tijdens een persmoment werden de plannen ook uitgebreid toegelicht aan de aanwezige pers.  Naast burgemeester Kriekels van Diepenbeek en vertegenwoordigers van Infrabel en De Lijn, was ook Lydia Peeters, Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken in Diepenbeek aanwezig voor  een bezoek aan de werf.

In december ‘19 ging de Vlaamse regering akkoord om de resterende middelen, die na afronding van het spoorproject Zwankendamme overbleven, beschikbaar te stellen in het kader van het Limburgse Spartacus-dossier. Het gaat om een aanzienlijk budget van 18,6 miljoen euro, dat nu integraal gaat naar het overwegendossier in Diepenbeek (én naar het overwegendossier dat later nog in Bilzen moet gerealiseerd worden.)

De overwegen in Diepenbeek worden vervangen door 3 bruggen, een tunnel en een fietspad.

  • De overwegen aan de Nierstraat, Waardestraat en Molenstraat worden gesloten en vervangen door drie nieuwe bruggen
  • Vlakbij het station, aan de Stationsstraat, komt een tunnel voor voetgangers.
  • De overwegen aan Rooistraat en de Bentstraat worden eveneens gesloten. Op die twee plaatsen komt een keerlus. Aan de Bentstraat wordt ook het fietspad naar Diepenbeek Centrum aangepakt (fietspad wordt trouwens ook doorgetrokken tot Bilzen)
  • En dan is er nog de overweg aan de Peperstraat. Ook die wordt gesloten. De Peperstraat wordt daarna doorgetrokken tot bij de nieuwe brug die opgetrokken wordt aan de Waardestraat.

Voordeel van de ingreep is niet alleen dat het kruisen van de spoorweg een stuk veiliger kan verlopen. De maatregelen hebben ook een positieve impact op de stiptheid van de treinen en van de sneltram. Maar ook op de doorstroming van het andere verkeer, incl. busverkeer. In deze tijden van files en doorstromingsproblemen is dit zeker toe te juichen.

Wat Bilzen betreft, zit er ook schot in de zaak. Hier dienen 4 overwegen beveiligd te worden. Momenteel wordt het dossier voor de omgevingsaanvraag opgemaakt, dat wellicht tegen de zomer zal ingediend worden.

Hier vind je meer informatie over de geplande werken en het beveiligen van de overwegen in Diepenbeek.

 

 

Veel meer dan een tram voor Limburg

Spartacus komt eraan