home/nieuws/nieuwsberichten/Bouw tram- en bustunnel in Hasselt

Bouw tram- en bustunnel in Hasselt

23 augustus, 2018

In Hasselt werd gestart met de bouw van een tram- en bustunnel onder het kruispunt van de Grote Ring met de Universiteitslaan.  Deze tunnel  maakt deel uit van het Spartacusproject en zal in de toekomst gebruikt worden door de nieuwe sneltrams. Sinds 20 augustus worden de voorbereidende nutswerken uitgevoerd. In 2019 volgen dan de hoofdwerken. In eerste instantie wordt de OV-tunnel gebruikt voor een vlottere doorgang voor de lijnbussen, maar vanaf 2023 zullen er trams doorheen de tunnel sporen.

 

Nieuwe tram- en bustunnel zorgt voor betere doorstroming openbaar vervoer

Langs de Universiteitslaan en Koning Boudewijnlaan komt een aparte rijbaan voor het openbaar vervoer. Die gaat in een tunnel onder het kruispunt met de Grote Ring door. Zoals voorzien in het Spartacusplan zal op termijn zowel de tramlijn Hasselt –Diepenbeek – Bilzen – Lanaken – Maastricht als de lijn Hasselt – Genk – Maasmechelen via deze tunnel passeren. Beide tramlijnen krijgen hier ook een belangrijke halte.

Door deze tunnel nu al aan te leggen en in gebruik te nemen voor de lijnbussen, versterken AWV en De Lijn het openbaar vervoer in Limburg ook al op korte termijn. De tunnel heeft immers een positieve impact op de doorstroming en stiptheid van de bussen. En dat betekent tijdswinst voor de openbaar vervoergebruikers.

Of zoals Vlaams minister Weyts het zegt: “We investeren 9,6 miljoen euro in een vlottere doorstroming van het openbaar vervoer. Reizigers van De Lijn zullen in de toekomst niet meer moeten aanschuiven op de Universiteitslaan en aan de verkeerslichten bij de Grote Ring. De tunnel wordt in eerste instantie gebruikt door lijnbussen en later door de Spartacustrams. De snelheid en de stiptheid van het openbaar vervoer op de as Hasselt-Genk-Oost-Limburg zullen hierdoor drastisch verbeteren’’

Veiliger en vlotter voor alle weggebruikers

Bovengronds krijgt het kruispunt langere voorsorteerstroken, aparte invoegstroken en slimme verkeerslichten. AWV zal ook de fietsinfrastructuur op en rond het kruispunt vernieuwen. De fietstunnels worden ruimer en lichter. Onder de Universiteitslaan komt bovendien een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel die de tram- en bushaltes aan het provinciehuis en de Grenslandhallen met elkaar verbindt.

Timing

De voorbereidende nutswerken zijn op 20 augustus van start gegaan en duren tot voorjaar 2019. De nutswerken vinden plaats buiten de rijweg, waardoor de hinder voor het verkeer slechts minimaal zijn. Ook de bushaltes blijven bereikbaar. In de loop van 2019 starten de hoofdwerken met de bouw van de tram- en bustunnel, de vernieuwing van de fietsinfrastructuur en de herinrichting van de kruispunten. Die werken zullen ongeveer een jaar in beslag nemen.

In 2020 wordt gestart met de aanleg van de spoorinfrastructuur voor de sneltram van Hasselt, via Diepenbeek, Bilzen en Lanaken naar Maastricht. In 2023 moet de tram voor het eerst doorheen de tunnel sporen. In 2024 wordt de tramlijn Hasselt-Maastricht dan volledig in exploitatie genomen.

Updates

Wil je op de hoogte blijven over de bouw van de tram- en bustunnel, schrijf je dan in op de digitale nieuwsbrief: www.wegenenverkeer.be/trambustunnelHasselt

Veel meer dan een tram voor Limburg

Spartacus komt eraan