home /‘Focussen op aanleg groene spoorverbinding tussen beide Limburgen’

‘Focussen op aanleg groene spoorverbinding tussen beide Limburgen’

Gert-Jan Krabbendam, wethouder Maastricht

 

Sinds de laatste verkiezingen in Maastricht is wethouder Gert-Jan Krabbendam (GroenLinks) de bestuurder die het project Tram Maastricht-Hasselt in zijn portefeuille heeft. Hij volgt in deze portefeuille wethouder John Aarts op. We vroegen wethouder Krabbendam naar zijn mening over het project.

Als wethouder bent u nieuw op dit project. Gaat er wat veranderen?

Nee, het college van de stad Maastricht is vanaf het begin een groot voorstander van dit grensoverschrijdende OV-project. Daar verandert helemaal niks aan. En als GroenLinks wethouder sta ik natuurlijk helemaal graag op de bres voor dit project. De afgelopen jaren is door mijn voorganger veel tijd en energie gestoken in het planologisch voorbereiden van het project. De komende jaren kunnen we ons nu eindelijk focussen op de daadwerkelijke aanleg van deze groene spoorverbinding tussen beide Limburgen.

Wat is volgens u de grootste meerwaarde van de tram?

Als eerste zijn er natuurlijk de grote voordelen op het gebied van mobiliteit. De tram maakt het veel aantrekkelijker om straks met het OV over de grens te reizen. Zo reis je straks twee keer zo snel tussen Maastricht en Hasselt dankzij de tram. De tram is bovendien een aantrekkelijk alternatief voor de auto bij een bezoek aan de binnensteden van Hasselt en Maastricht. Je kunt er gemakkelijk een Park + Ride-voorziening aan koppelen. Maar de tram biedt ook grote voordelen op het gebied van duurzaamheid. Hij rijdt op groene stroom, is stil en zuinig en haalt een kleine 500 auto’s per uur van de weg. Dat scheelt jaarlijks heel veel CO2-uitstoot.

Dus de tram slaat twee vliegen in één klap?

Nee, we slaan maar liefst vier vliegen in één klap. We investeren in grensoverschrijdende mobiliteit. We maken de regio duurzamer en leefbaarder. De tram levert een belangrijke bijdrage aan de economische ontwikkeling van de Euregio. En ten slotte brengen we de Oost- en West-Limburger dichter bij elkaar. De universiteiten van Diepenbeek en Maastricht worden met elkaar verbonden, er komen meer banen binnen handbereik en langs het tracé van de tram zal meer bedrijvigheid ontstaan. Dat hebben andere Europese tramprojecten bewezen. Er moeten bestuurlijk nog wel wat stappen gezet worden. Dat zullen we zorgvuldig blijven doen. Maar ik kijk met veel verlangen uit naar het moment dat de tram zijn eerste reizigers vervoert.

Veel meer dan een tram voor Limburg

Spartacus komt eraan