home /Investeren in schone en duurzame mobiliteit

Investeren in schone en duurzame mobiliteit

Kiezen voor een tram is kiezen voor duurzaamheid

De tram die tussen Maastricht en Hasselt zal rijden, is geen traditionele dieseltram, maar een elektrische tram zonder uitstoot van klein stof of roetdeeltjes. Bovendien is  het de bedoeling dat de sneltram over het hele tracé op groene stroom zal rijden. Een elektrische tram is ook stil en zuinig wat betreft ruimte-inname. Kiezen voor een elektrische tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt is dus bij uitstek kiezen voor duurzaamheid.

 

Investeren in schone en duurzame mobiliteit.

De tram is straks een aantrekkelijk alternatief voor de auto, want hij biedt snel, betrouwbaar en comfortabel vervoer.  Maar een tram is meteen ook veel minder  belastend voor het milieu.  Wanneer je weet dat elke tramrit plaats biedt aan ongeveer 300 personen en de tram twee keer per uur rijdt, dan kun je ook invullen hoeveel auto’s je daarmee dagelijks van de weg haalt. Een kleine 500 auto’s minder per uur, dat betekent 3,3 ton CO2-uitstoot minder per uur. Een keuze voor een goede en robuuste tramverbinding is een efficiënte investering in schone en duurzame mobiliteit en leefbaarheid.

 

Meer met minder

Het Spartacusplan voorziet in een grotere bereikbaarheid via snel, slim en duurzaam georganiseerd openbaar vervoer, waardoor er minder auto’s op de weg zijn. Dat betekent niet alleen meer en betere afstemming tussen de verschillende vervoersmodi. Maar ook een betere luchtkwaliteit en minder CO2-uitstoot. Minder fijn stof.  Meer kwaliteit van reizen en minder stress op de weg … Kortom: meer met minder!

Veel meer dan een tram voor Limburg

Spartacus komt eraan