home /‘Laat die tram maar komen!’

‘Laat die tram maar komen!’

Patrique Bulté – General Manager The Student Hotel

 

“Geweldig dat er een tramhalte voor onze deur komt!” Patrique Bulté – General Manager van The Student Hotel – ziet grote voordelen in de komst van de tram Maastricht-Hasselt. De Euregionale ligging van Maastricht was namelijk een belangrijke overweging om een vestiging van The Student Hotel in het Eiffelgebouw te openen. En samenwerken met partijen in Hasselt wordt met de komst van de tram een stuk eenvoudiger.

“We willen onze studenten meer bieden dan alleen maar onderdak. Als Student Hotel streven we ernaar om verbindingen te leggen en samen te werken met de omgeving. We bouwen op die manier netwerken op waarin studenten gedijen en het beste uit zichzelf kunnen halen. De tram past perfect in dat plaatje. Bijvoorbeeld omdat er meer studie- en carrièremogelijkheden zijn als de reis naar Hasselt zoveel makkelijker is.” Patrique wil graag dat meer studenten na hun studie in Maastricht of omgeving blijven wonen. “Dat zou een aanwinst voor de stad zijn. Maar je moet dan wel iets in de aanbieding hebben. Het Sphinxkwartier is een goed voorbeeld van een aantrekkelijk leef- en verblijfsgebied. Met de komst van de tram verbetert ook de bereikbaarheid.”

In zijn vrije tijd trekt Patrique er graag op uit met zijn zoontje. Meestal met openbaar vervoer. “Dat is zó relaxt. Onderweg heb je alle tijd voor elkaar omdat je niet op de weg hoeft te letten.” Voor kritische geluiden heeft Patrique wel begrip. “Dat verandert wel als de tram rijdt. Als een reis tussen Hasselt en Maastricht zoveel makkelijker wordt, zullen al snel steeds meer mensen de auto laten staan. Een ritje per tram levert je dan immers al snel een uur tijdwinst op. Ook omdat je in Hasselt niet hoeft te zoeken naar een parkeerplek. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de milieuwinst. Laat die tram maar komen!”

Veel meer dan een tram voor Limburg

Spartacus komt eraan