home/nieuws/nieuwsberichten/Ruime belangstelling en positieve geluiden kleuren Spartacusdag

Ruime belangstelling en positieve geluiden kleuren Spartacusdag

26 april, 2018

Nu de realisatie van de eerste tramlijn, -van Maastricht via Lanaken, Bilzen en Diepenbeek naar Hasselt-, effectief voorbereid wordt, neemt de belangstelling voor het Spartacusproject flink toe. Dat dit project meer dan ooit leeft, blijkt uit het grote aantal mensen uit Vlaams én Nederlands Limburg dat op 19 april aanwezig was op de Spartacusdag in Hasselt.

Deze videoreportage geeft een mooi samenvatting van het infomoment:

In een overvolle aula werd de noodzaak aan een efficiënt openbaar vervoerplan voor Limburg aangetoond door Luc De Schepper (rector UHasselt) en Willy Miermans (professor emeritus Verkeerskunde). Dat deze noden grensoverschrijdend zijn, werd meteen duidelijk. Heidi Roubben (directeur De Lijn Limburg) lichtte overtuigend toe hoe Spartacus een antwoord biedt op deze vervoersnoden. Sabrina Linders (projectmanager) en Paul Smeets (stafmedewerker) doorliepen voor een aandachtig publiek de concrete stand van zaken. Dat ook aan Nederlandse kant reikhalzend wordt uitgekeken naar de tram werd bevestigd door de Maastrichtse wethouder John Aarts.

Op de aansluitende infomarkt en het netwerkmoment waren opvallend veel positieve geluiden te horen. Nogmaals het bewijs dat de eerste sneltramlijn ‘Tram Maastricht-Hasselt’ stevig op de rails staat.

Veel meer dan een tram voor Limburg

Spartacus komt eraan