home/nieuws/nieuwsberichten/Spartacus themadag december ’18

Spartacus themadag december ’18

16 november, 2018

De sneltramverbinding tussen Hasselt en Maastricht komt stilaan in de uitvoeringsfase. In Hasselt zijn de voorbereidingswerken voor de openbaar vervoertunnel gestart. Ook aan Nederlandse kant starten voorbereidende werken.

Maar het Spartacusplan is natuurlijk meer dan een sneltramverbinding tussen  Belgisch en Nederlands Limburg.  Het gaat om een openbaar vervoerplan dat Limburg op een efficiënte manier ontsluit door het goed op elkaar afstemmen van verschillende vervoersmodi.  Efficiënt openbaar vervoer zorgt voor meer ruimtelijke kwaliteit en een betere levenskwaliteit. En dat is meer dan waardevol genoeg om samen de schouders onder te zetten!

Wij nodigen u dan ook graag uit op onze volgende Spartacusdag.

Hoe mobiliteit en ruimtelijk beleid op elkaar inspelen, loopt als een rode draad door het programma.

  • Zo licht Hans Tindemans (VRP) toe hoe een duurzaam mobiliteitsbeleid kan gekoppeld worden aan een actief ruimtelijk beleid om zo onze regio en onze steden bereikbaar en gezond te houden.
  • Hoe Marseille deze materie aanpakt en daarmee bewijst op het goede pad te zitten, wordt dan weer duidelijk in de reportage ‘Marseille in Vervoering’.
  • Daarnaast lichten wij ook de stand van zaken van de Spartacus (deel)projecten toe, zoals o.m. de openbaar vervoertunnel in Hasselt en de sneltramverbinding tussen Hasselt en Maastricht.
  • Achteraf is er vanzelfsprekend tijd om van gedachten te wisselen met de sprekers en het Spartacus-projectteam.

Deze Spartacusnamiddag gaat door op 13 december  2018 van 14:00 tot +/- 17:00 uur in Aula 2 van UHasselt  (Oude gevangenis – campus Hasselt – Martelarenlaan 42, Hasselt)

Deelname aan deze themadag is gratis, maar gezien het beperkt aantal plaatsen, raden we aan tijdig in te schrijven via onderstaande knop.
Inschrijven kan tot en met 9 december ek.

Schrijf je hier in

Programma
Voor wie en waarom
Praktisch

Veel meer dan een tram voor Limburg

Spartacus komt eraan