home/nieuws/nieuwsberichten/Start aanbestedingsprocedure voor realisatie sneltram Hasselt-Maastricht.

Start aanbestedingsprocedure voor realisatie sneltram Hasselt-Maastricht.

24 mei, 2019

Vlaamse Regering geeft groen licht voor uitsturen selectieleidraad 

 

Hasselt, maandag 24 mei 2019 – De Lijn is verheugd dat de Vlaamse Regering groen licht geeft voor het uitsturen van de selectieleidraad voor de aanleg van de traminfrastructuur in het kader van de sneltramverbinding Hasselt-Maastricht. De Lijn verstuurt gelijklopend ook de selectieleidraad voor de tramvoertuigen. Zo kan de volgende Vlaamse Regering beslissen over de gunning.

 

Derde positieve beslissing op rij

Deze beslissing is de derde belangrijke stap die in de afgelopen 10 dagen gezet wordt in dit strategische sneltramdossier, dat Limburg grensoverschrijdend zal ontsluiten met efficiënt openbaar vervoer.  Op 15 mei was er al de uitspraak van de Raad van State (NL) waardoor er ook aan Nederlandse kant geen juridische belemmeringen meer zijn voor het aanleggen van de tramverbinding. Op 22 mei ging de Raad van Bestuur van De Lijn akkoord met een financiële participatie in de werken die Infrabel zal uitvoeren voor het beveiligen van overwegen in Diepenbeek. Vandaag komt daar het akkoord van de Vlaamse Regering over de selectieleidraad bij.

 

Eerste stap in aanbestedingsprocedure

De Lijn en haar Nederlandse partner gaan op zoek naar geschikte kandidaten voor het aanleggen van de traminfrastructuur.  Gelijklopend start  De Lijn een zoektocht naar een constructeur voor de tramvoertuigen. De realisatie gebeurt aan Vlaamse kant middels een publiek-private samenwerking (PPS).  Het uitsturen van de selectieleidraad is de eerste stap in het aanbestedingsdossier. Op basis van deze leidraad worden geschikte bouwconsortia geselecteerd. Ondertussen wordt verder gewerkt aan draagvlak bij alle partners en wordt het ontwerp in overleg verder op punt gesteld.

 

Timing

De Vlaamse en Nederlandse partners stelden als doelstelling dat de sneltram tussen Hasselt en Maastricht in 2024 zal rijden. De volledige doorlooptijd van de aanbestedingsprocedure duurt ongeveer twee jaar, waarna de effectieve werffase zal starten.

 

Veel meer dan een tram voor Limburg

Spartacus komt eraan