home/wie wat waarom/Fan van de tram

Fan van de tram

Het Spartacusplan in het algemeen en de sneltramverbinding van Hasselt via Diepenbeek, Bilzen en Lanaken naar Maastricht in het bijzonder, hebben heel wat supporters, mensen voor wie de sneltram niet snel genoeg van start kan gaan. Wij laten deze ‘fans van de tram’ graag zelf aan het woord.

‘Een win-winsituatie voor iedereen’

 Paul ten Haaf – Centrummanager Maastricht

Directeur Centrummanagement Paul ten Haaf is duidelijk een voorstander van de tram. Hij ziet voordelen voor iedereen. Hier lees je er meer over.

 

 

 ‘Limburg herademt’

Natuurbeschermer Ignace Schops

Ignace Schops kent als full member van de EU chapter van de Club van Rome beter dan wie ook de waarde van duurzame mobiliteitsmogelijkheden. Hoe de tram daarin past, lees je hier.

 

 

 ‘Laat die tram maar komen’

Patrique Bulté – General Manager van The Student Hotel

De Euregionale ligging van Maastricht was een belangrijke overweging om precies in deze stad een vestiging van The Student Hotel te openen. Patrique Bulté legt hier uit waarom ook de tram een rol speelt.

 

 

‘Antwoord op groeiend file- en parkeerprobleem’

Willy Miermans – Mobiliteitsdeskundige.

‘Het belangrijkste dat het Spartacusplan en de tram bieden, is wellicht een antwoord op de groeiende file- en parkeerproblemen’, stelt mobiliteitsdeskundige Willy Miermans hier.

 

 

‘35% van onze bezoekers komt uit Belgisch Limburg’

Wim Smeets – Muziekgieterij Maastricht

Wim Smeets is directeur van poppodium De Muziekgieterij in Maastricht.  Lees hier wat hij van de tram vindt.

 

 

‘Nieuwe opportuniteiten’

Piet Paulissen – Middenstandsraad Lanaken

Piet Paulissen ziet als voorzitter van de Middenstandsraad heel wat voordelen voor het shoppinggebeuren in Lanaken. Zijn visie vind je hier.

 

 

‘Meer mensen uit de regio naar onze evenementen’

Jan Van Esbroeck – Ethias Arena

Jan Van Esbroeck van evenementencomplex Ethias Arena weet dat de sneltramverbinding de drempel tussen Nederlands en Belgisch Limburg nog meer zal verlagen. Welke voordelen hij verder nog ziet, lees je hier.

 

 

‘De energie moet voelbaar zijn aan de haltes’

‘Erergie Thomas Lommee – ontwerper

‘Spartacus is veel meer dan mobiliteit’, zegt ontwerper en visionair Thomas Lommee.. Het wordt ook een trekker voor ‘mobiliteitscultuur’ en zorgt ervoor dat energie voelbaar zal zijn aan de haltes’.  Hier lees je meer over de visie van Thomas Lommee.

 

Veel meer dan een tram voor Limburg

Spartacus komt eraan