home/wie wat waarom/Troeven van de tram

Troeven van de tram

De tram Maastricht-Hasselt is een sterk en slim alternatief voor het autoverkeer en de huidige openbaar vervoermogelijkheden tussen Hasselt en Maastricht. Een alternatief met heel wat troeven dat zeker met de auto kan concurreren.  In het huidige klimaat van dichtslibbende wegen en files is het belangrijk dat overheden en openbaar vervoerbedrijven dergelijke alternatieven bieden.

Troeven

Een vlotte doorstroming op de wegen is goed voor het investeringsklimaat en de concurrentiekracht van Limburg. Want een toegankelijke provincie is een troef op de arbeidsmarkt, voor bedrijven en voor de logistiek. Beter bereikbare werkplaatsen, handels- en productiecentra trekken ondernemingen aan. Minder woon-werkverkeer op de weg, betekent tegelijk meer ruimte voor goederenverkeer.

De sneltram stopt op goedgekozen locaties en takt daar aan op lokale busverbindingen, streeklijnen en treinverbindingen voor verplaatsingen verder weg.  De mogelijkheden worden daardoor nog groter.

Studenten, senioren, pendelaars, dagjesmensen… met de tram raken ze allemaal veilig, snel en comfortabel op hun bestemming. Ook werkzoekenden zonder auto en mensen uit kansengroepen geraken gemakkelijker op hun werk, zowel binnen als buiten Limburg. En voor meer gezinnen wordt het mogelijk om het zonder tweede wagen te doen of om de auto regelmatig helemaal in de garage te laten.

Wie minder tijd verliest onderweg, heeft meer (vrije) tijd om te spenderen. Meer tijd voor gezin en vrienden, meer tijd om van het leven te genieten, meer kwalitijd.

Ook het toerisme is gebaat met goede verbindingen in, van en naar Limburg. Vergelijkbare initiatieven in het buitenland tonen aan dat een sneltram meer bezoekers naar stedelijke centra lokt. De lokale handelaars zien deze potentiële klanten graag komen.

 

Hoor het van een ander

Dat de tram Maastricht-Hasselt en het Spartacusplan in z’n geheel Limburg heel wat troeven bieden – en dat op heel wat domeinen – bevestigen deze specialisten:

 

Veel meer dan een tram voor Limburg

Spartacus komt eraan