home/wie wat waarom/Waarom een ‘sneltram’?

Waarom een ‘sneltram’?

Vlaanderen moet nog kennismaken met de sneltram, maar in heel wat buitenlandse steden rijdt hij al langer:  Marseille, Utrecht, Dublin, Freiburg,  Montpellier,…   Overal wordt de (snel)tram terug van stal gehaald, weliswaar in een eigentijdse versie. En dit tot grote tevredenheid van de openbaar vervoergebruikers.

Waarom kiest De Lijn voor een sneltram

De sneltram is nieuw in Vlaanderen. Het gaat om een tramvoertuig, dat lichter weegt dan de klassieke trein en daardoor sneller kan remmen en versnellen. In- en uitstappen gaat even vlot als op de metro en je zitcomfort is even groot als op de trein. De Lijn kiest voor een groene oplossing door te kiezen voor volledige elektrische voertuigen. Ze zorgen voor minder lawaai en zijn milieuvriendelijker dan voertuigen op diesel.

De sneltram is comfortabel en een stuk sneller dan de auto. Sneller omdat hij minder vaak halt moet houden, in een eigen bedding rijdt en niet gehinderd wordt door ander verkeer. Bovendien hoeft men zich met de sneltram geen zorgen te maken over parkeren in de stad.

Het tramvoertuig is licht, flexibel en wendbaar. Je neemt er bijvoorbeeld makkelijk bochten meer. En dat is belangrijk wanneer je de mensen zo dicht mogelijk op hun bestemming wil brengen.  Tot in de drukkere stadscentra.  Met een tram en dus ook met een sneltram kan je vlot en veilig doorheen de stadscentra manoeuvreren… Buiten de stad kan de sneltram dan weer de snelheid van een trein halen. Een sneltram combineert de voordelen van tram en trein

Een elektrische tram is misschien iets duurder in de aankoop, maar veel goedkoper in gebruik. De meerkost wordt snel terugverdiend.

De tram heeft ook een grotere capaciteit dan bijvoorbeeld een bus. Per tramstel zijn er 100 zit- en 200 staanplaatsen. Wanneer de stellen gekoppeld rijden, kunnen nog meer mensen tegelijk vervoerd worden.

In o.a. Duitsland, Nederland en Frankrijk heeft het invoeren van een sneltramaanbod haar positieve impact op de leefbaarheid van een regio al bewezen.

 

 

Veel meer dan een tram voor Limburg

Spartacus komt eraan